Wat is er zo mooi aan om lid te worden van een dansgroep?

soest2Er wordt over de gehele wereld, al sinds mensenheugenis, gedanst meestal tijdens feestelijke en officiële gelegenheden maar ook op spontane en informele momenten. Hierbij bestaan er de meest uiteenlopende vormen van dansen, kortom dansen is verankerd in de cultuur van alle volken.

 

De belangrijkste motivaties hiervoor zijn dat dansen mensen verbroedert en leidt tot vriendschappen voor het hele leven. Tel hierbij dat dansen best wel inspanning vraagt, dit zorgt voor een betere conditie, je voelt je daardoor fitter en het houdt de dokter buiten de deur. Mooie reizen worden gemaakt in binnen- en buitenland naar festivals of naar bevriende dansgroepen. Als nieuweling bij een dansgroep ben je al snel een volwaardig lid, dit zul je merken aan je eigen zelfvertrouwen. Ook al beheers je nog niet alle dansen van het repertoire en is het allemaal nog niet even gracieus. Dit komt vanzelf goed in de komende jaren, dan gaat het als het ware vanzelf.

 

Ben je een paar of ben je single, stel niet uit wat je ooit misschien al wilt gaan doen, stap over die drempel en trek de (stoute) dansschoenen of de dansklompen aan! Er is vast en zeker een dansgroep bij je in de buurt waar ze je met open armen zullen ontvangen en ontdek dat dansen je blij zal maken.