Zeeuwen op de catwalk in Amsterdam

Voor iedereen met Zeeuwse roots of een warm hart voor Zeeland!

Het Klederdrachtmuseum organiseert een klederdrachtshow waarbij alle Zeeuwse klederdrachten worden gepresenteerd op de catwalk in de Singelkerk in Amsterdam. De klederdrachtgroep ‘Mooi Zeeland’ komt op zaterdag 16 september met 35 leden in vol ornaat naar Amsterdam om de Amsterdammers kennis te laten maken met het textiele erfgoed uit Zeeland.

 

De groep arriveert om 12 uur in Amsterdam, volledig gekleed in klederdracht, en zal eerst een rondvaart door de grachten maken. Om 2 uur brengen zij een bezoek aan de Zeeuwse kamer van het Klederdrachtmuseum. Om half 4 geeft de groep een presentatie in de Singelkerk waarbij alle verhalen worden verteld over de kostuums en hun geschiedenis. Dit is een unieke kans voor iedereen met een interesse in Zeeland, geschiedenis, cultuur en mode en design.

Vanaf 15.00 is de Singelkerk geopend voor ontvangst met koffie/thee en iets lekkers. Om 15.30 start de presentatie. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het museum www.hetklederdrachtmuseum.nl/tickets of aan de kassa (cash betalen). Prijs is €12,50 (inclusief koffie/thee en iets lekkers). Singelkerk Singel 452  Amsterdam

Informatie voor de pers is verkrijgbaar bij Jolanda van den Berg, directeur Het Klederdrachtmuseum. Pers heeft gratis toegang op vertoon van een perskaart.

www.hetklederdrachtmuseum.nl