Nationale Folkloredag 2018

d.d. 15/09/2018 Het was een mooie dag

Nationale Folkloredag 15 september 2018 in Soest

Om kwart over negen gingen de deuren van het Gildehuis open en al gauw stroomde het vol met folkloristen uit heel Nederland. Ze werden hartelijk ontvangen met kofiie/thee en een Soester molenkoek. Om 10 uur heette de voorzitter van district West, de heer Rijk van Doorn, iedereen welkom op deze dag en gaf het woord aan de Commissaris van de Koning de heer van Beek, daarna aan de wethouder van Soest mevrouw Hermina Kundic en als laatste aan de voorzitter van de Federatie de heer Rob Posthumus.

Na de toespraken werden de folkloristen in vier groepen verdeeld. Alle groepen gingen om beurten naar Vosseveld en het Gagelgat, waar oudere paarden een goede verzorging krijgen zodat ze kunnen genieten van hun laatste levensjaren. Het museum van Soest werd bekeken en er werd een lezing in het museum gehouden over Soest.

Bij Gagelgat stond Ida van Doorn aan de wastobbe om het publiek te laten zien hoe men vroeger de was deed. Bij het Gagelgat werden ook een paar dansen gedaan zoals de Valeta en de Kruispolka. Om half vier waren alle groepen weer bij het Gildehuis voor een borreltje en ter afsluiting een heerlijk stampottenbuffet. Na het stampottenbuffet bedankte Watze Steensma namens de Federatie de organisatie voor deze mooie en goed geregelde nationale folkloredag 2018.

Om 5 uur sloot de voorzitter van district West de dag af.

De organisatie kon terugzien op een mooie dag!

Iedereen bedankt die hun steentje hebben bijgedragen voor het welslagen van deze nationale folkloredag 2018.

De foto’s zijn gemaakt voor Jaap van de Broek, waarvoor onze dank.

—————————————————————————————————————–

De Nationale Folkloredag 2018 vindt plaats op zaterdag 15 september. De locatie is deze keer Museum Soest, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest.

—————————————————————————————————————–

d.d. 07/09/2018 (Laatste nieuws)

De Nationale Folkloredag nadert met rasse schreden. Het bestuur van district West heeft er alles aan gedaan om er weer een mooie dag van te maken.

We zitten met 245 folkloristen helemaal vol. Na de koffie en wat lekkers komen eerst een aantal sprekers en daarna gaan we vier locaties bezoeken en sluiten af met een heerlijk buffet. Alles staat van minuut tot minuut op papier. Zorg dat u op tijd bent en volg goed de aanwijzingen op van de groepsleiders.

Wij wensen iedereen alvast een veilige rit naar Soest en een hele fijne dag.

—————————————————————————————————————–

d.d. 15/06/2018 (Geplaatst op verzoek van Rijk van Doorn)

Beste folkloristen, als er mensen zijn die wat langer in Soest willen vertoeven (want het is zeker de moeite waard), is er nog plaats op het volgende park: Recreatiepark Het Bossch midden in de Soesterduinen en op drie kilometer van de feestzaal.

zie => www.hetbossch.nl

Veel succes en tot 15 september.

—————————————————————————————————————–

d.d. 28/05/2018 Enkele mooie foto’s uit de omgeving van Soest om al een beetje in de stemming te komen.

Bron van deze foto’s: Jaap van den Broek (jaap@fotografeert.nl)

Soest en omgeving

Soest en omgeving

Soest en omgeving

Soest en omgeving

Soest en omgeving

Soest en omgeving

Soest en omgeving

Soest en omgeving

 

 

d.d. 20/05/2018 De uitnodiging voor de Nationale Folkloredag 2018 in Soest

Uitnodiging Nationale Folkloredag 2018