2018 is het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed!

In januari wordt afgetrapt met het maandthema Creativiteit Vanuit Traditie. Lees op de website van het Europees Erfgoedjaar meer over dit maandthema en bekijk welke activiteiten al aangemeld zijn. https://www.europeeserfgoedjaar.nl/

 

Hieronder kunt de reactie van onze voorzitter Rob Posthumus lezen.

Een jaar om niet zomaar voorbij te laten gaan! Aandacht voor ons mooie immateriële erfgoed is, in een tijd dat wij in Nederland op zoek zijn naar onze nationale identiteit, van groot belang.

Ik nodig u graag uit, daar actief aan deel te nemen! Naast het kenniscentrum voor immaterieel erfgoed KIEN bieden de locale folkloregroepen, verenigd in de Federatie voor Folkloristische Groepen in Nederland, FFGN, u tal van mogelijkheden om mee te doen. Daarnaast zijn ook actief bijvoorbeeld het Platform Nederlandse Folklore en de International Organization of Folk Art.