Hoolter Daânsers 40 jaar jong!

Holten – De folkloristische boerendansgroep “De Hoolter Daânsers” is opgericht in maart 1978 door Jan Mossink en Els Hofman. We hebben nog steeds een aantal leden die er al bij zijn vanaf het eerste uur. Ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan organiseert de dansgroep in het jubileumjaar verschillende activiteiten. Het jubileumjaar begint op 16 maart met de officiële opening van de tentoonstelling “40 jaar folklore” in de Oudheidkamer te Holten. In het jubileumjaar willen we een groot en breed publiek bereiken met ons stukje cultureel erfgoed. Naast de tentoonstelling in de Oudheidkamer, die vanaf 17 maart voor iedereen gratis toegankelijk is, verzorgen we optredens in verpleeg-en verzorgingshuizen in de gemeente Rijssen-Holten.

Rond 1 mei 2018 zijn we te gast bij de Brauchtums- und Trachtengruppe Höfen in Oostenrijk en in juni nemen we deel aan de Week van de Amateurkunst in onze eigen gemeente.

We kijken terug op 40 jaar folklore met gezelligheid, vreugde en verdriet. Wij willen ook vooruit kijken en ons blijven inspannen voor het behouden en uitdragen van een stukje cultuur en folklore van Holten en omgeving. In dit kader zijn wij van plan om leerlingen van groep 8 van alle basisscholen uit de gemeente een middag te ontvangen bij onze expositie. En met de welzijnsorganisatie ViavieWelzijn ontwikkelen we een middagprogramma voor (eenzame) ouderen in de Oudheidkamer. Met enige regelmaat zullen leden van de dansgroep aanwezig zijn bij de expositie in Oudheidkamer, en bij goed weer treden we buiten op.

Wij ontmoeten u graag tijdens één van onze activiteiten, volg ons op facebook en onze website. Ons actuele programma vind u daar.

(Het artikel  is geschreven door mevr. Bielderman en de foto is gemaakt door dhr. Haberman.)

Hoolter Daânsers 40 jaar jong!