Vanaf 1 juli 2018 met de museumkaart naar het Klederdrachtmuseum

Amsterdam – Vanaf 1 juli aanstaande is het Klederdrachtmuseum gratis te bezoeken met de Museumkaart. Voor iedere bezoeker die in de maand juli langs komt op vertoon van de museumkaart is er een gratis kopje koffie.

Het Klederdrachtmuseum is gevestigd in een 17e eeuws grachtenpand op de Herengracht, hoek Koningsplein, in het centrum van Amsterdam. In zeven kamers verrast het museum je met een explosie van kleuren, stijlen en designs van Nederlandse klederdrachten. Omdat klederdracht op korte termijn uit het straatbeeld verdwijnt en het aantal dragers afneemt, ziet het museum het als haar taak om dit zoveel mogelijk te behouden, beheren en presenteren om zo niet ook de kennis, ambachten, technieken en de verhalen verloren te laten gaan.

In 7 kamers is een tentoonstelling te zien van kostuums uit vele regio’s van Nederland zoals onder andere; Zeeland, Staphorst, Spakenburg, Huizen, Marken, Volendam, Hindeloopen etc. Het museum beschrijft, aan de hand van de kostuums, een groot deel van de Nederlandse geschiedenis, zoals hoe de stoffen uit de hele wereld terecht zijn gekomen in onze klederdracht.

Het museum organiseert o.a. ook rondleidingen, workshops, Oud Hollandse proeverijen en kostuumfotografie en het is te huur voor evenementen en presentaties. In de museumwinkel zijn veel bijzondere producten te vinden die nergens anders te vinden zijn.

 

Adres: Herengracht 427

Amsterdam

www.hetklederdrachtmuseum.nl

020-8452399