Zonder muziek staat alles stil (deel 36) – Folkloristische Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde

Velswijk – Op de foto ziet u de 4 Spöllemans van de Folkloristische Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde uit Velswijk. V.l.n.r. Rein met een Fantini harmonica, Jan met een Steymarker harmonica, Willem met een Charron Fréres accordeon en Bennie met een Accordiola accordeon.

 

Muzikanten Wi'j eren 't Olde

Muzikanten Wi’j eren ’t Olde

Ons mooie landschap, dialect en folklore horen bij onze vertrouwde leefomgeving. Daarom zijn ze de moeite waard om door te geven naar volgende generaties. Wij dragen vanaf de oprichting in 1955 ons steentje daar aan bij in de vorm van dansen, kleding, zang, muziek en verhalen van vroeger. Wij voelen ons een dansgroep ”waar leven in zit”.

De foto is gemaakt tijdens de jaarlijkse broodlevering bij de Muldersfluite op Hemelvaartsdag. Elk jaar op Hemelvaartsdag vanaf 12:00 herleeft er in de buurtschappen ’t Gooij en Dunsborg een eeuwenoude traditie, die de moeite waard is om door te geven aan volgende generaties. De bewoners van de toenmalige Markegronden daar in de buurt mochten plaggen steken, op de voorwaarde, dat ze rond Hemelvaartsdag, een roggebrood leverden dat bestemd was voor de armen in de gemeente.

Voor meer informatie zie de website http://www.wijerentolde.nl/