De leden geven identiteit aan een vereniging/groep

Trouw aan de vereniging

De waarde van een vereniging wordt niet bepaald door de hoeveelheid geld in de clubkas, maar door de trouw van de leden. Het menselijk kapitaal is het meest kostbare van een vereniging. Het zijn de mensen, die identiteit geven aan een vereniging. Door de tomeloze inzet en betrokkenheid van trouwe leden heeft men laten zien dat de vereniging een bestaansrecht heeft opgebouwd en waardering geniet.

Folkloristische Vereniging Markelo

Folkloristische Vereniging Markelo

Deze mooie tekst vonden we in het blad Folklore (Nr. 02 2017) in een artikel van de Folkloristische Vereniging ”Markelo”. Het beschrijft in 4 zinnen, op een zeer treffende wijze, dat de leden samen de identiteit aan een vereniging geven. De tekst is van G.J. Leferink en we hebben toestemming om dit te mogen publiceren. In het blad Folklore kunt u de rest van dit artikel lezen.

© Folkloristische Vereniging ”Markelo”.