Open call ‘Ontwerp een hedendaagse kotomisi’

Amsterdam – Klederdracht Museum in Amsterdam en het Koto Museum in Paramaribo organiseren gezamenlijk van 13 december 2019 tot en met 1 juni 2020 de tentoonstelling “Kotomisi, de kracht van klederdracht”. In deze expositie van de Afro-Surinaamse klederdracht willen wij naast authentieke en antieke koto’s en angisa’s, graag een nieuw ontwerp laten zien waarin de elementen en codes van vroeger en nu in terug te vinden zijn. 

Het Klederdracht Museum nodigt ontwerpers uit, met verbeeldingskracht én affiniteit met de kotomisi, om zich bij ons aan te melden. Uit de aanmeldingen wordt 1 ontwerper gevraagd om het ingestuurde ontwerp/idee uit te werken.

Wat vragen we van je?
Stuur voor 1 september 2019 max. 2 A4tjes in PDF naar: 
kotomisi@hetklederdrachtmuseum.nl   met daarin: Een korte beschrijving van je zelf (en evt een link naar waar je werk online te zien is.) Beeldmateriaal, schets, uitleg van werk dat je eerder hebt gemaakt en een beschrijving van het ontwerp dat je wil maken voor deze aanvraag en waar het voor staat.

Voor wie?
Je bent tussen 18 en 35 jaar en je woont of werkt in Nederland of Suriname.

Wat krijg je?
Voor de uitgekozen ontwerper is er € 2000,- beschikbaar voor het maken van 
het ontwerp inclusief materiaalkosten.
Het ontwerp krijgt een prominente plaats in de tentoonstelling op een 
toplocatie in het centrum van Amsterdam, en na afloop een vaste plek in de 
collectie van het Koto Museum in Paramaribo.
Jouw ontwerp en naam wordt meegenomen in alle promotionele activiteiten 
voor, tijdens en na de tentoonstelling.

Wanneer?
Deadline aanmelding 1 September 2019
Bekendmaking winnaar 1 Oktober 2019 en start van de opdracht
Overdracht ontwerp 15 November 2019

Uit de inzendingen selecteren wij een ontwerper voor de opdracht. Het kostuumontwerp wordt eigendom van het Klederdrachtmuseum en wordt na de tentoonstelling overgedragen aan het Koto Museum in Paramaribo waar het in de vaste collectie wordt opgenomen. 

Dit project en expositie wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van:

Prins Bernhard Cultuurfonds 
Joes Meester Fonds
Dutch Culture
Nederlandse ambassade in Paramaribo
Mondriaanfonds