Huldigingen (en Koninklijke Onderscheidingen) bij ’t Aol’ Volk

Noord-Sleen – Tijdens de jaarlijkse z.g.n “actievenavond” van de Drentse Vereniging ’t Aol’ Volk  op zaterdagavond 5 oktober 2019 in zalencentrum Wielens, in Noord-Sleen werden vrijwilligers in het zonnetje gezet die 25 of 40 jaar actief zijn bij de vereniging.                          

                                       (365 jaar trouwe clubdienst)

25 jaar actief is de heer Rein Vrieswijk. Actief als danser en altijd bereid hand- en spandiensten te verrichten als het nodig is. Hij krijgt het verenigingsinsigne uitgereikt.

40 jaar actief

  1. Annie Brookman, zij verzorgde jarenlang (in de Muzeval-periode) de kaartverkoop in Emmen en is het hele toneelseizoen actief bij de activiteiten achter de schermen.
  2. Jans Brookman, verzorgde de kaartverkoop, was jarenlang penningmeester van de toneelgroep en coördineerde de toneeluitvoeringen, een zeer omvangrijke functie.
  3. Margreet Joling, 40 jaar actief als danser; penningmeester van deze groep en in veel verschillende activiteitengroepen van de vereniging actief geweest.
  4. Gerda Oosting, in het verleden actief bij de kledingshow en behulpzaam bij de verloting.
  5. Hans Oosting, 40 jaar bestuurslid, 32 jaar actief bij het palmpaasgebeuren en 40 jaar actief bij de verloting, waar hij wekelijks zorgt voor de prijzen bij de toneeluitvoeringen.
  6. Riekus Snijders, 40 jaar toneelspeler en 15 jaar bestuurslid en betrokken bij diverse activiteiten.
  7. Ria Struik, 40 jaar danser, coördineert de dansoptredens en in verschillende activiteitengroepen van de vereniging actief geweest, o.a. Palmpasen 34  jaar secretaresse.

60 jaar actief is Albertje Steensma. Actief als danser en betrokken bij meerdere activiteitengroepen, 45 jaar lid van het Dagelijks Bestuur en sinds 2002 algemeen secretaris van de vereniging.

Een speciale huldiging was er voor 4 leden van de vereniging, t.w

– mevrouw Ria Struik – Wilting

– de heer Jans Brookman

– de heer Hans Oosting

– de heer Riekus Snijders

Zij ontvingen die avond een Koninklijke Onderscheiding voor 40 jaar vrijwilligerswerk in het algemeen. De Burgemeesters van Coevorden en Emmen hebben om 20.00 uur de onderscheidingen uitgereikt.