Scholingsochtend District West

Schagen – Op zaterdagmorgen 19 oktober jl. was er een scholingsochtend in Schagen voor de aangesloten groepen van District West. De onderwerpen waren reclame maken voor je eigen Dansgroep met hierbij speciaal aandacht voor websites en sociale media. Jorick Oude Groen en onze eigen webmaster Jan Saalmink hebben hierbij presentaties gegeven. Het werd een interessante ochtend met onderwerpen zoals:

  • Doe met je optreden iets bijzonders, vertel iets leuks uit je omgeving, zodat je de lachers op je hand krijgt. Ook mag je best de dingen benoemen waarom de mensen geen lid willen worden en probeer daarbij een antwoord te geven. Laat vooral zien dat je plezier beleeft aan het dansen. Straal dat uit!
  • Hoe kijken mensen naar een website? De Homepage is van groot belang. De eerst indruk van de bezoeker van de website is heel belangrijk. Een Call to Action moet aanwezig zijn op de eerste blik als je de website opent. Drie Calls to Actions zijn: Bezoek een optreden, Wordt lid, Vraag informatie. Met hierbij natuurlijk enkele mooie foto’s. Tegenwoordig is de mobiele website niet meer weg te denken, 76% bezoekt de websites mobiel. Bekijk of je eigen website via een mobiele telefoon of tablet er nog steeds aantrekkelijk uitziet.

We verwerken deze week alles in het bestaande document, dat op de website van de Federatie gepubliceerd staat. Dus houd onze Downloadpagina in de gaten. https://www.ffgn.nl/download-pagina/