Het is nog nooit, nog nooit zo donker west of ‘t wer altied wal weer licht

Watze Steensma

Een fijne kerst, een goed uiteinde en een gezond Nieuwjaar. Deze wens was in vorige jaren welhaast een automatisme.

Nu, door de corona perikelen is het op dit moment toch anders. We moeten er nu echt zelf iets aan doen, dan bedoel ik niet, zelf koken in plaats van uit eten, maar dat we er zelf over moeten nadenken om er echt iets van te maken. Dit ook op het gebied van de gezondheid. Door “voorzichtig” te zijn in onze contacten kunnen we dit zelf beïnvloeden. Echter gezondheid is maar een deel van ons welzijn en we zijn er door corona achter gekomen dat we niet alleen het dansen missen maar ook en vooral ons “samenzijn”.

Gelukkig weten we een ding zeker: ook aan deze plaag komt een einde, of zoals de Groninger zanger Ede Staal het verwoordde: “Het is nog nooit, nog nooit zo donker west of ‘t  wer altied wal weer licht”. Dat past bij deze ook letterlijk donkere tijd, we gaan weer naar het licht toe met het vooruitzicht op een vaccin! Het coronavirus zal worden afgelost door het dansvirus en dan moeten wij er weer klaar voor zijn. Dit is een goed voornemen voor het nieuwe jaar:   onze conditie weer opvijzelen door te blijven bewegen. We hoeven hiervoor niet op subsidie of steun te wachten, ook in 2021 moeten we het zelf gaan doen! We kunnen dit en eren daarmee onze mensen die het niet hebben gered.

Veel succes en tot ziens in betere tijden.

Namens het hoofdbestuur

Watze Steensma