Een nieuwsbericht van het Hoofdbestuur

Beste folkloristen,

Afgelopen tijd heb ik als waarnemend voorzitter van de FFGN nagenoeg alle groepen aan de telefoon gehad. En wat me toch wel wat verbaasde is dat er nog vele groepen de schouders er onder willen en ook kunnen zetten en daar ben ik natuurlijk heel blij mee.

Natuurlijk zijn er wat groepen die door natuurlijk verloop hebben moeten stoppen. Vele gaan er samen met bevriende groepen om zo met elkaar toch nog 7 – 8 of zelfs meer paren op de been te brengen. Want het is voor mij, en zeker weten voor U allen, een voorrecht om met elkaar zo onze folklore naar buiten te brengen. Er zijn nu nog zo’n 27 groepen die actief zijn en al vele keren opgetreden hebben. Deze groepen kunnen binnenkort op een financiële  ondersteuning rekenen mede mogelijk gemaakt door het LKCA om hun groepen meer onder de aandacht te brengen.

Onlangs mochten wij als Soester Boerendansgroep, De Klepperman van Elleven en de Eemlanddansers op ”De dag van de dans” optreden in Schagen. Hulde aan de organisatie daar ter plekke alles was top geregeld.

Binnenkort hebben wij weer een gesprek met Stichting Levende Folklore om maar eens te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen, want een ding is voor mij zeker wij als FFGN moeten om ons heen kijken ons versterken met andere  groeperingen om ons heen om zo onze passie nog een aantal jaren uit te dragen. Ook voor het verkrijgen van subsidie is dit een must.

Ik hoop vele van U te mogen ontmoeten op de Folkloredag in Burgum, ik kijk er naar uit.

gr Rijk van Doorn.