Benoeming erelid Bram Groothuis.

Beste folkloristen,

ook Bram Groothuis is op de jaarvergadering benoemd tot erelid.

Hij was een van de steunpilaren in district Oost en daar reeds 40 jaar bestuurslid. Hij kende alle groepen in district Oost van haver tot gort en als er wat georganiseerd werd was Bram er altijd als de kippen bij om de groepen te bezoeken. Als er een nieuwe groep zich aanmeldde om lid te worden van de FFGN ging hij er altijd even aan om te kiijken of e.e.a. wel klopte om volwaardig lid te worden.

Vele veranderingen heeft hij meegemaakt. Discussies wie er voor welke reis aan de beurt was, iets wat nu niet meer zo aan de orde is. De verre reizen waren ook zijn passie met de gecombineerde groep onder de naam Dutch Dancers naar de Wereldfloriade in Japan, Zuid Korea en Mexico.

Ook heeft hij zich meer dan 100% ingezet voor het blad folklore . Altijd maar bellen en vragen om het blad vol te krijgen.

Nu hij het om gezondheidsredenen wat kalmer aan moet doen kan hij het maar moeilijk los laten en daar is niets mis mee; dat snappen wij heel best.
Het was een mooi, ik zou haast zeggen een emotioneel moment om Bram Groothuis tot erelid van de FFGN te benoemen.

Rijk van Doorn
waarnemend voorzitter van de FFGN