Wim Dudink gedecoreerd

Wim Dudink was jarenlang actief bij de Oranjevereniging in Wijdenes met de organisatie van activiteiten. Ook was hij vanaf 1990 tot 1995 penningmeester en tot 2010 voorzitter van de gymnastiekvereniging WSW. Tijdens de Ironman is hij actief als verkeersregelaar. De vergoeding komt ten goede aan de Westfriese Dansgroep. Sinds 2001 is hij vrijwilliger van de ‘Oud West-Friese Dansgroep’. Wim is een stimulerend kracht in de dansgroep en ook presentator bij de optredens van de dansgroep zowel in binnen- als buitenland.

Wim is sinds 2014 bestuurslid en sinds 2021 secretaris van de Federatie Folkloristische Groepen Nederland (FFGN).  Wim is als bestuurslid afgevaardigde van Wijdenes in district West van de FFGN. Bij de FFGN zijn op heden zo’n 35 folkloregroepen aangesloten en deze moeten van tijd tot tijd worden voorzien van de nodige informatie via nieuwsbrieven.