(Is geannuleerd) 50e Festival van de Enscheder Spöllers en Daansers de KREKKEL

30 augustus 2020 t/m 30 augustus 2020

Sinds september 1971 wordt er door de dansgroep de Krekkel ieder jaar een festival georganiseerd in Enschede . Het eerste festival was in 1971 in het openluchttheater op het Universiteitsterrein voorheen THT Enschede. De jaren daarna was het op verschillende locaties in Enschede.

Dit jaar is het de vijftigste dansfestival van de dansgroep De Krekkel uit Enschede. Vijftig is een jubileum en een mooie mijlpaal om er iets bijzonders van te maken. Het festival is dit jaar op zondag 30 augustus 2020 en vind plaats in de Ontmoetingskerk in Enschede, dit is een zeer mooie en geschikte locatie waar we heel blij mee zijn.

Tijdens het 50e festival zijn er optredens van verschillende groepen uit Italië, Duitsland en Nederland. De deelnemende groepen zijn onder andere:   I Posagnot uit Possagno Italië. Tanz und Trachtengruppe die Öwepetters uit Lüchow-Dannenberg, Duitsland. Theatergroep Buitengewoon uit Enschede en onze eigen dansgroep de Krekkel. De dansers uit het buitenland verblijven hier een aantal dagen en worden opgevangen door gastgezinnen. Deze gastgezinnen zorgen voor de gezelligheid het slapen en het eten. Ook wordt er aandacht gegeven aan onze cultuur en maken de buitenlanders een uitstapje naar  b.v. Amsterdam, maar ook de klompenmaker is zeer in trek. In de avonden is er een gezellig samenzijn bij Speeltuin ’t Heelal met muziek en dans.

Website: www.de-krekkel.nl