(Is geannuleerd) Palmpasenoptocht en eiergadder’n (De Schaddenrieders)

5 april 2020 t/m 5 april 2020

Persbericht: Binnenkort is het weer Palmzondag en dat betekent voor de Twentsche Boerendansgroep De Schaddenrieders uit Enschede dat zij weer met haar traditionele eiergadder’n begint, en de ingezamelde eieren gaat aanbieden aan diverse instellingen in de gemeente Enschede.

Dit jaar is het alweer voor de 72-ste keer dat dit eiergadder’n door De Schaddenrieders wordt gedaan en zal daarom, zoals ieder jaar,een feestelijk gebeuren moeten worden.

Eiergadder’n is een aloud Twents gebruik waarin de eieren deur aan deur worden ingezameld om daarna weer te worden aangeboden aan diverse instellingen. Vroeger werd dit gedaan door de boeren die het net iets beter hadden dan de doorsnee bevolking, en zij brachten dan de eieren naar de toenmalige ziekenhuizen en het oude mannenhuis welke was gevestigd aan de Molenstraat in Enschede.

Op Palmzondag is er weer de palmpasenoptocht in de binnenstad van Enschede waaraan muzikale medewerking wordt verleend door het Muziekkorps der Voormalige Schutterij.

Tevens bestaat er de mogelijkheid voor kinderen om deel te nemen aan in elkaar zetten van zijn of haar palmpasen ,materiaal is aanwezig en men krijgt hierbij, indien nodig  ook hulp.

Begin  vanaf 12.30 uur op deze zondagmorgen  5 april  in het Schuttershoes aan de Blekerstraat.

Opgave bij het gebouw van de Schutterij , kosten € 3,00, zij krijgen hiervoor ook nog een lunch aangeboden.

In de optocht hopen wij weer vele kinderen en hun ouders te mogen begroeten om mee te lopen in dit oude twentse gebruik. Voor de kinderen is er aan het einde van de optocht een leuke attentie.

Tijdens de optocht zal er een reuzepalmpasen worden meegedragen, welke aan de kinderafdeling van het Medisch Spectrum Twente zal worden aangeboden.

Het inzamelen van de eieren zal plaatsvinden op de volgende dagen in genoemde wijken:

Zaterdag 28 maart: ‘t Bruggert, Pathmos, Veldkamp, Stadsveld .

Woensdag 1 april: ’t Ribbelt en Laares,.na 18.30 uur

Zaterdag 4 april:  Sahara, Twekkelerveld, Toekomst,  Walhofspark, .

Op Zaterdag 28 maart en 4 april begint de inzameling om half 11 ‘s morgens.

De palmpasenoptocht is op Zondag 5 april, aanvang half drie ‘s middags.

De route is als volgt: Blekerstraat (start), Getfertweg, Wooldriksweg, Borneostraat, Beltstraat,Koningsplein, MST, Koningsplein, Haaksbergerstraat, Blekerstraat

 

Website: www.deschaddenrieders.nl