Insturen fotomateriaal en nieuwsberichten

Insturen fotomateriaal en nieuwsberichten:

Graag de nieuwe berichten en foto’s voor de website van de Federatie aanleveren via www.wetransfer.nl naar het adres webmaster@ffgn.nl. Voeg bij je foto’s ook een Word bestand met daarin per foto de volgende gegevens: bestandsnaam, naam fotograaf, naam Federatie-groep en een korte omschrijving.

 

Soort foto’s:

Het gaat niet om veel foto’s, maar wel om treffende foto’s, denk hierbij aan mooie dansfoto’s, actie, beweging, maar ook muziek, zang, ambachten of vrolijke en spontane momenten. Houdt hierbij voor ogen dat we het allemaal voor een breed publiek doen, dus denk hierbij aan informatie en foto’s die bijdragen aan een positief imago van onze folklore en onze groepen. De mooiste dansfoto’s krijg je als je als fotograaf tegen de dansrichting in foto’s maakt, dus als je de dansers in het gezicht kijkt. Het moeten wel foto’s zijn van de aangesloten groepen zijn, dus niet van andere optredende groepen tijdens festivals.

 

Aandachtspunten:

Liggende foto‘s, verhouding circa 3:1, resolutie minimaal 1000×350 pixels, bestandsformaat bij voorkeur JPEG, het onderwerp scherp en goed belicht.

Geen belangrijke elementen in de linker- en rechterbovenhoek, waar het FFGN en Folklore logo over de foto heen komen te liggen.

Rechtenvrij te gebruiken door de Federatie, toestemming om foto’s indien nodig aan te passen (kleur/belichting/uitsnede). Probeer te vermijden dat omstanders of publiek prominent op de foto staan.